24 Kasım 2012 Cumartesi

Teknoloji Fakültelerine Hangi Lİse Mezunları Girebilir?

       Teknoloji fakülteleri bünyesine iki tür kontenjandan öğrenci kabul etmektedir. Bunlardan biri meslek liseleri(m.t.o.k) diğeri ise genel liselerdir. Bu iki kontenjan da MF4 puan türünden öğrenci kabul etmektedir.

       Genel liselerden tercih yapan bir öğrenci lys den yeterli yerleştirme puanını alıp kaydını teknoloji fakültesine yaptırırsa direk 1. sınıftan öğrenimini görmeye başlar. M.T.O.K kontenjanından gelen bir öğrenci ise lys den yeterli puanı alıp okula kaydolur ancak ilk önce intibak sınavını geçmelidir ki 1. sınıfa başlayabilsin.

       Peki nedir bu intibak sınavı? İntibak sınavı içerik olarak matematik, fizik ve kimya derslerini içerir. Amacın ise meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin sayısal yeterliliğini test etmektir. Bu sınavda bir fen lisesi düzeyinde sorular sorulur ve öğrencinin geçebilmesi için 100 üzerinden en az 70 puan alması gerekir. Eğer alırsa 1. sınıftan öğrenimine başlar. Alamaz ise 1 sene boyunca bu derslerden intibak eğitimi alır. Bu bir senenin sonunda tekrar sınava girer yine geçemez ise 1 sene daha intibak eğitimi alır bu sefer de geçemez ise okuldan atılır.

     Yani teknoloji fakültelerinde meslek lisesi genel lise karışımı yüzünden sayısal derslerde herhangi bir düşüş yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder